RECEPTEN

donderdag 30 mei 2013

Loempia's met kipgehakt


Benodigdheden:
Ongeveer 300 Gr. Kipgehakt
1 tl ras el hanout 
1 tl vegeta (aromat)
Zout 
Halve kipbouillon
Klein Beetje mie
Loempia vellen
1 zak bami/nasigroente 
1 tl gedroogde peterselie 

Bereiding:
Doe een scheutje olie in de pan en bak daarin op middelmatig vuur de groente. Als de groente voor ongeveer 10 min aan het bakken is doe je kipgehakt en de kruiden erbij. Roer het heletijd om tot het kipgehakt gaar is.

Mie bereid je voor zoals op verpakking staat. Je laat het dan uitlekken en dan doe je het bij het gehakt mengsel en roer je het goed om.



Je maakt een papje van meel en water.
Je legt de loempiavel met de hoek naar jou toe.in het midden doe je een volle eetlepel vulling. De voorste hoek doe je over de vulling heen en dan trek je het een beetje strak. Linkerkant en rechterkant doe je naar het midden. Aan de boven kant die je meelpapje smeren en rol je het voorzichtig strak dicht.

Bak het daarna in hete olie tot het goudbruin uitziet. Lekker met sweet Chili saus.

Ik heb er ook turkse linzensoep bij gemaakt. Recept:  Turkse linzensoep


3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Kan ik filodeeg gebruiken voor de loempia vellen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je kunt zeker filodeeg gebruiken. Als je filodeeg gebruikt kun je het ook in de oven bakken :D

      Verwijderen
  2. Maasha allah wat lekker allemaal baraka laufiki dat je het wilt delen

    BeantwoordenVerwijderen