RECEPTEN

donderdag 23 juni 2011

Turkse rode linzensoep



Benodigdheden: (hier heb ik een glas waar 200 ml in kan gebruikt)
2 glazen rode linzen
1 middelgrote ui
1 middelgrote aardappel
halve glas rijst
1 runderbouillon
Zout naar smaak
1 tl gedroogde munt
1 el boter
1 el turkse sambal (of 1el paprikapoeder)
 
bereiding:
Snij de aardappel en ui in grove stukken. Was de aardappel, uit en linzen en doe alles in de pan. Vul de soeppan voor de helft met water. Breng het aan de kook. Doe er dan de bouillon en zout bij. Als de linzen zacht zijn dan pureer je het geheel en laat je het nog even 5 minuten pruttelen. Is de soep te dik dan doe je er nog een beetje water bij en laat je het nog even verder koken.

Hier heb ik het gemaakt met kiploempias 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten