RECEPTEN

zondag 18 september 2016

Vermicellisoep / shorba met stukjes lamsvlees




Benodigdheden:
Kleine stukjes lamsvlees
1 ui fijngesneden 
4 el tomatenpuree
1 el gedroogde peterselie
1 tl komijn
1 tl gember
1 tl kurkuma
Snufje saffraan
Half tl peper
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje van damti of lamsvlees
(Damti heb ik uit Marokko gehaald en is voor soep heerlijk ook voor bij harira enz)
1,5 soepkom vermicelli 


Bereidingswijze:
Je doet een scheutje olie in de pan en daar doe je ui stukjes vlees en zout naar smaak bij. Je doet deksel op de pan en laat het voor een paar minuten bakken. Meestal is lamsvlees snel gaar en heeft het niet zo lange kook of baktijd nodig. Na ongeveer 5 minuten doe je tomatenpuree, kruiden en bouillon bij. Roer het goed om en doe er water bij. Ik heb er ongeveer 1,5 liter water bij gedaan.
Laat voor ongeveer half uurtje koken. Als er te weinig water in de pan zit doe je er nog meer water bij. Daarna doe je vermicelli erbij. En laat je het nog voor een paar minuten koken.

Volg me op Facebook: www.facebook.com/recepten01 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten