RECEPTEN

donderdag 9 juni 2016

Batbout / mini batbot mini broodjes


Benodigdheden:
400 gr bloem
125 gr fijne griesmeel
1 zakje gister
1 tl suiker
1 afgestreken el zout
350 ml lauw water

Bereiding:
Je doet bloem, gist, suiker, griesmeel, en 300 ml water in een kneedmachine en dan kneed je het voor ongeveer 5 minuten doe er dan zout bij en eventueel nog meer water of bloem bij en kneed het tot je een soepele en stevige deeg hebt.

Doe er met je handen wat olie op smeren en Laat het dan rijzen tot het zich verdubbeld heeft. Verdeel het deeg dan door 3. Doe wat bloem op tafel en rol eerste deel uit. Rol het best wel dun uit omdat het nog dikker word na het rijzen en als je het gaat bakken, Snij met een beker rondjes uit het deeg. Strooi wat griesmeel over een schone keukendoek en leg daar de rondjes op. Zo werk je al het deeg af. Dek het af met een doek en laat je het voor ongeveer een half uur rijzen.

Bak de broodjes in een pizzapan of in een zware koekenpan. Ik gebruik Marokkaanse koekenpan. Bak ze op middelmatig vuur tot ze bol worden en draai het dan om. Bak de andere kant ook nog een beetje tot het een kleurtje krijgt en dan leg je het weer op een schone keukendoek. Laat het op een doek afkoelen, als je ze in een bord legt bv. Dan wordt brood nat door damp van het brood.

Je haalt er ongeveer 24 kleine broodjes uit en 3 middelgrote.

Ik heb deze broodjes ook live opgenomen op Facebook hoe ik het maak. Je kunt mij volgen via Facebook op www.facebook.com/recepten01 





1 opmerking:

  1. Asalamu alaikum, thanks for sharing. What do you think of Hajj - Islamic Pilgrimage To Makkah , come share your thoughts..

    Take Care

    BeantwoordenVerwijderen