RECEPTEN

vrijdag 23 oktober 2015

Witte bonen met stukjes vlees

Laat de witte bonen 1 dag van te voren weken.

Benodigdheden:
Stukjes vlees 
paar takjes fijngesneden koriander
3 el tomatenpuree
1 tomaat (ontvelt en kleine stukjes gesneden)
1 el komijn
half tl peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 envelopje safraan
Zout naar smaak
2 kleine uien (gesnipperd)

Bereiding:
Doe een scheutje olie in een snelkookpan en bak daar de stukjes vlees in voor een paar minuten. Daarna doe je er zout en de uien in de pan en bak het voor ongeveer 5 minuten. Voeg de koriander, tomaat, tomatenpuree en  kruiden toe en laat het nog voor 10 minuten bakken. Was de witte bonen en doe het bij de stukjes vlees. Doe er net zoveel water bij tot de witte bonen onderstaan, als het water net boven de witte bonen komt doe je er nog een half liter water bij. Als de witte bonen aan het koken is sluit je de snelkookpan en laat je het voor een half uurtje koken. Haal dan de deksel van de pan en laat het koken op laag vuur tot de saus is ingedikt.

Als je de pan open maakt en er zit niet genoeg water in doe je er nog wat water bij en laat je het nog langer koken tot dat de saus een beetje dikker is geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten