RECEPTEN

zondag 9 augustus 2015

Kip broodjes / börek/Filodeeg Met kip




#kipbroodjes

Benodigdheden:
1,5 kg Stukken kip hele kip of kippenbouten 
3 uien
Paar takjes peterselie fijn gesneden
2 teentjes knoflook 
1 El sambal
Zout 
1 tl peper
1 tl paprika poeder
1,5 El kipkruiden

Extra;
1 pak filodeeg (loempia deeg 40 St)
3 eieren
300 ml melk
150 ml olie
Half pakje bakpoeder

Mix met een garde voor paar minuten tot het 1 geheel wordt. 

Bereiding:
Doe een scheutje olie in een diepe pan en bak daarin de kip met ui en zout. Na ongeveer 5 minuten doe je de rest in de pan. Roer alles goed om en doe er ongeveer 300 ml water bij. Laat de kip koken tot het gaar is. Laat de kip daarna afkoelen.

Je haalt daarna met de Spatel de kip en uimengsel eruit En haal je bot weg en maak je van de kip kleine stukjes. Je kunt er eventueel op het laat nog fijn gesneden olijven bij doen.



Je maakt dan de loempia vellen los doe doe je ze 1 voor 1 door ei/melk mengsel. Vul dan aan het begin van de filodeeg met kip en rol het op. Maak er dan ronde broodjes van. Leg het op een bakplaat. Zo ga je door tot je vulling of deeg op is. 
Strooi er wat sesam over.

Bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden tot ze goudbruin uit zien. In de oven laten ze best veel olie los. Als de broodjes klaar zijn leg je ze meteen op keukenpapier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten