RECEPTEN

vrijdag 7 augustus 2015

Frikandelbroodjes


Ik heb 8 frikandellen door midden gesneden en eerst gebakken in olie. Je kant het ook rauw erin doen, dan gaart het ook in de oven maar ik vind gebakken toch lekkerder. Als het in oven is geweest dan is het nog steeds zacht.



Benodigdheden deeg:
500 gr meel
200 ml melk 
11 el zonnebloemolie
1 ei
1 tl suiker
1 tl zout
1 zakje gist

Bereiding:
Doe alles in een mixer en mix het een paar minuten tot je zachte deeg krijgt. Laat het dan rijzen tot het zich verdubbel heeft. Maak er dan bolletjes van. Ik haal er ongeveer 15 bolletjes uit. Je rolt de bolletjes dan uit, niet te dun. De bovenkant snij je in met een mesje. Aan de onderkant doeje wat vulling en dan van je het begin naar het midden toe tot het gehakt bedekt is (volgende x maak ik voorbereidingsfotos) en dan rol je het over waar je gesneden hebt. Als je te veel deeg hebt aan de zijkant dan kun je het er een beetje afhalen. Leg het dan op de bakplaat (met bakpapier). Werk zo alle bolletjes deeg af. Bestrijk het dan met eigeel en bak het op 200 graden tot het goudbruin is.

Je kunt deze broodjes met van alles vullen. Je hoeft niet perce deze vulling recept te gebruiken.

2 opmerkingen: