RECEPTEN

zaterdag 8 augustus 2015

Chocoladecake met Krem santi





4 eieren
Glas waar 200 ml in kan olie
Glas melk
Glas suiker (je kan minder doen want anders word het heel zoet)
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
2 glazen meel
3 El cacao

Bereiding: 
Mix suiker, vanille suiker en olie voor een paar minuten. Doe er dan melk bij en mix het weer voor een paar minuten. Doe de eieren erbij en dan mix je voor een paar minuten. Doe er dan 1 glas meel, bakpoeder en cacao bij en mix het tot het een glad beslag is. Doe daarna laatste glas meel bij en mix het weer tot je Een gladde belag krijgt. Doe beslag in beboterde bakvorm en bak de cake voor ongeveer 40 minuten op 180 graden. Laat de cake goed afkoelen als de cake gebakken is.

Doe ondertussen krem Santi klaarmaken. Krem Santi hoef je alleen melk bij te doen en goed te mixen. Het is super luchtige en simpele crème. Het is beetje slagroomachtig met nootachtige smaak.

Ik heb over de cake ook nog chocolade ganache gedaan. Witte en bruine chocolade door gekookte room gedaan. Je moet het dan laten afkoelen en als het dik genoeg is over de cake doen. Ik heb het laten afkoelen maar niet dik laten worden zodat het in de cake trekt. 

Als de cake is afgekoeld snij je het door midden en vul je het met crème santi. Je doet bovenkant van de cake op de crème en dan giet je er wat room (chocolade ganache) over. Je laat het dan even staan in de koelkast zodat het goed intrekt. Als je nog wat crème over hebt kan je bovenkant van de cake nog mee versieren. Je kan als je het leuk wilt laten uitzien nog wat cacao over strooien en chocolade erop doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten