RECEPTEN

zaterdag 8 augustus 2015

Börek gehakt yufka


1 pak yufka (3 grote ronde vellen)

4 eieren
250 ml melk 
Half pakje bakpoeder
200 ml olie

Dit mix je heel goed

Yufka vouw je open en dan vouw je het dubbel. Je snijd het door zodat je halve vellen krijgt zoals je op foto ziet. Brede kant leg je naar jou toe. Je doet dan eiermengsel op en aan het begin doe je vulling. Zijkanten vouw je een klein beetje naar binnen en dan rol je het op. Je legt het in de ronde ovenschaal. Je begint in het midden slakvorm te maken. Het is niet erg als het een beetje Kappot gaat, dat kun je nadat het in de oven is geweest niet meer zien. Zo ga je door tot je alle vellen hebt gehad. Je gaat in de ovenschaal steeds verder waar je geëindigd was. Overige mengsel van ei doe je erover en dan doe je het in de oven op 200 graden tot het goudbruin is. 

Recept gehaktvulling
500 gr gehakt
1 paprika, 1 ui, paar takjes peterselie fijn gehakt (met gehakt molen)
1 tomaat gepureerd
1 tl sambal
1 tl paprikapoeder
Half tl peper
Half tl ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
Zout 

Je doet een scheutje olie in de koekenpan en dan bak je ui paprika en peterselie voor Een paar minuten. Doe er dan gehakt, sambal, tomatenpuree en kruiden bij en bak het tot het gehakt gaar is. Je moet het steeds omroeren en gehakt beetje los maken in de pan. Laat het dan een beetje afkoelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten