RECEPTEN

zaterdag 8 augustus 2015

Bloem chebakia

Benodigdheden:
4 eieren
100 gr meel
50 gr amandelmeel (superfijn gemalen amandelen, gekookt/gepeld/gebakken)
halve th.lp zout
1 th.lepeltje gemalen anijs

Honing
sesamzaadjes

Bereiding:
Meng de eieren, meel, amandelmeel, zout en anijspoeder goed met elkaar. Als het beslag te dun is voeg je er wat meel bij toe. Verwarm de olie en doe hier voor een paar seconde de tang in (niet te lang) en let erop dat het vuur niet te hoog staat, middelmatig moet ie zijn.

Dep de tang in het beslag en zorg ervoor dat het beslag niet verder komt dan de rand (hij mag niet over de rand heen) 

doe vervolgens de tang in de olie en laat het even een paar seconde bakken en schud het even los van de tang daarna ff met een vorkje losmaken van de tang en nog even goudbruin bakken aan beiden kanten. 

Let op; het gaat heel snel dus let erop dat ie niet aanbrand anders krijgt het een bittere smaak.

dompel de shebakia daarna in warme honing (in een pannetje op zacht vuur warm gemaakt) en laat het uitlekken en strooi er daarna geroosterde sesamzaadjes op.

Recept: insaans keuken & banketbakkerij
In het begin moet je beetje oefenen en is het een gekluns 😂😂

Geen opmerkingen:

Een reactie posten