RECEPTEN

zondag 9 augustus 2015

Amandel/hazelnoten koekjes




3 eieren
1,5 zakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder
3 kwart glas waar 200 ml in kan suiker
3 kwart glas olie

1 eiwit 
Witte en bruin chocolade

Bereiding: 
Klop eieren, suiker, vanillesuiker en olie goed voor een paar minuten.

Doe er dan bakpoeder, gemalen hazelnoten en beetje bloem bij. Meng het goed. Je doet er steeds wat bloem bij tot je deeg hebt waar je balletjes van kan maken.

Maak balletjes en druk ze een beetje plat. Je klopt eiwit en dan besmeer je alle balletjes met eiwit. Druk dan in het midden wat gehakte amandelen.

Bak ze in voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Ze moeten beetje bruin aan onderkant zijn en amandelen moeten ook beetje kleurtje hebben. Ze blijven licht van kleur.

Je smelt bruine chocolade en doe het in een boterhamzakje in een hoekje. Je maakt een klein gaatje erin en dan ga je over de koekjes spuiten. Je moet snel heen en weer gaan.

Zo doe je dat ook met witte chocolade smile-emoticon

#het idee heb ik van ellouisa, heb Maankoekjes recept van ellouisa heb ik hier en daar wat aangepast 
smile-emoticon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten