RECEPTEN

zaterdag 3 mei 2014

Bulgur met kip


Ik had was kippenbouten gebraden en had volgende dag wat over. Dat heb ik in kleine stukken gesneden en gebruikt voor bulgur. Je kunt ook kleine stukjes kipfilet gebruiken en daarna bakken met ui en paprika tot het gaar is.

Bulgur bereid je voor zoals op verpakking staat. Ik heb bij  1 kopje bulgur 1,5 kopje kokend water erbij gedaan en afgedekt ongeveer 10 minuten laten staan.

1 ui en 1 paprika fijn gesneden bak je voor een paar minuten in een scheutje olie. Daarna doe je er kip bij 1 tl paprikapoeder, tl kipkruiden, half tl peper en zout naar smaak. Je roert alles goed om en dan doe je scheutje water bij ongeveer 50 milliliter. Je laat het geheel pruttelen tot het bijna alle water opgenomen heeft. Daarna haal je pan van het vuur en meng je alles goed met bulgur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten