RECEPTEN

donderdag 6 maart 2014

Tajine met aardappels en prei


Benodigdheden:
3 aardappels (in kleine partjes gesneden)
1 prei fijngesneden
1/2 ui fijn fesneden
1 el harrisa (sambal)
1 tl zout
Half tl paprikapoeder, gember, komijn, 
Snufje peper
Snufje saffraan 
Droge peterselie
Handje vol groene olijven
1 pepertje
1 tomaat in schijven of van die kleine tomaatjes zoals op de afbeelding 

Bereiding:
Doe een scheutje olie en olijfolie in de tagine en doe daarin aardappels, ui, prei en zout, meng alles goed en laat het voor een paar minuten bakken. Daarna doe je de rest van de kruiden bij en sambal en meng je alles goed. Doe er dan gehakt, tomaten en pepertje op en ongeveer 100 ml water en doe de deksel op de tagine. Laat het koken voor ongeveer 20 minuten. Kijk steeds of er genoeg vocht in zit, anders doe je er een beetje water bij. Doe na 20 minuten de olijven erop en laat het koken tot de aardappels gaar zijn. 

Benodigdheden en bereiding gehakt:
250 Gr gehakt
Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper. 
Zout naar smaak

Meng ales goed en maak er kleine balletjes van.




1 opmerking:

  1. Salaam aleikoem zuster,

    Mag ik vragen wat voor aardappelen je gebruikt? Er zijn zo veel verschillende soorten in de supermarkt...
    Dankjewel voor je recepten!

    Wa salaam

    BeantwoordenVerwijderen