RECEPTEN

zondag 9 februari 2014

Rijst met kipfilet en zoete saus


Benodigdheden en bereiding rijst:
Handje vol vermicelli, 1 beker rijst, 2 bekers water, klontje boter en zout naar smaak. Je laat klontje boter smelten en bakt daarin de vermicelli tot het beetje bruin word. Je doet er dan rijst en zout bij en bak je het ook eventjes en roer je het goed om. Doe water bij de rijst en laat met deksel op de pan op middelmatig vuur koken tot al het vocht opgenomen is .

Benodigdheden saus:
1 prei
1 kipfilet
3 el zoete chilisaus
1 el honing
Zout en peper naar smaak
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl kipkruiden
100 ml water 

Bereiding:
Doe een scheutje olie in de pan en bak daarin kipfilet en prei tot het bijna gaar is. Doe er dan kruiden bij en bak het nog voor een paar minuten. Daarna doe je chilisaus, honing en water bij en laat je het op middelmatig vuur pruttelen tot de saus een beetje dikker wordt.

Facebook: www.facebook.com/oumyounes01 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten