RECEPTEN

maandag 16 december 2013

Bami schijf / balletjes


Super simpel en lekker :d 

Benodigdheden:
Mienestjes
1 pakje bamikruiden
250 Gr gehakt
1 tl pittige kruiden
2 el ketjap 
1 tl paprikapoeder, gember
Zout en peper naar smaak 
1 heel fijn gesnipperd uitje

2 eieren
Paneermeel 
Meel

Bereiding:
Kook mienestjes zoals op de verpakking staat. 

Bereid bamikruiden ook voor zoals op de verpakking staat. 

In een andere pan doe je boter, scheutje olie, gehakt en ui in bakken. Je maakt het gehakt tijdens het bakken helemaal los. Je doet er dan alle kruiden bij en roer bet tijdens het bakken goed om. Daarna doe he de gewelde bamikruiden bij gehakt. 

Doe de mienestjes in een vergiet als het gaar is en laat het uitlekken. Daarna doe je het bij het gehakt en kook he voor een paar minuten. Roer alles goed om.

Laat het geheel dan afkoelen. Als het afgekoeld is maak je met je handen balletjes of schijfjes van, je drukt het wel goed aan. Doe het dan in bloem, daarna geklutste ei en daarna in paneermeel. Doe bakpapier op Een bordje leggen en leg daar alle bamischijven op. Doe ze daarna voor een paar uur in de koelkast zodat alles 1 geheel word.

Bak ze in hete olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. 

Heerlijk met chilisaus :)


6 opmerkingen:

  1. Salaam, welke ketjap gebruik je hiervoor? In de supermarkt heb je de zoete variant en de zoute. Kun je er een foto van plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Salaam
    Wanneer voeg je de ketjap erbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Salaam
    Wanneer voeg je de ketjap erbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je er Kruiden bij doet, vergeten erbij te zetten ☺️

    BeantwoordenVerwijderen