RECEPTEN

zaterdag 2 november 2013

Zoet couscous seffa



Benodigdheden:
Couscous (hier heb ik maar 1 soepkom gebruikt omdat ik het alleen voor mezelf gemaakt heb)
Kaneel
Poedersuiker
Scheutje zonnebloemolie
50 ml melk
Koud water 
Rozijnen
Gehakte noten 

Bereiding:
Doe de couscous in een tijltje en doe wr een scheutje olie over. Meng alles heel goed en doe er koud water bij tot de couscous onder staat. Laat het dan even staan. Zet ondertussen de cousclualan aan met water. Als de water is opgenomen doe je de couscous bovenin de pan en laat je het voor een minuut of 5 /6 stomen.

Je doet het weer terug in tijltje en maak je met vork (couscous is heet) alles los. Doe er een scheutje water bij en laat het even 5 minuten staan. Laat daarna de couscous weer stomen voor een paar minuten. En doe je het weer terug in het tijltje. Maak alles weer los en doe er melk bij laat het even staan en meng er dan de rozijnen doorheen en stoom het voor de laatste x weer voor paar minuten tot de rozijnen beetje gestoomd is. 

Doe het weer in Een tijltje en doe er suiker of poedersuiker bij tot je het zoet genoeg vind.  Meng alles heel goed en maak de korrels los met je handen of met vork.

Versier het met poedersuiker kaneel en noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten