RECEPTEN

maandag 21 oktober 2013

Marokkaanse brood

Benodigdheden:
1,5 zakje korrelgist
+- 600 gram donkere meel en normale meel
1 tl zout
1 tl suiker 
Warm water tot je brooddeeg hebt

Griesmeel en schone theedoeken of lakens (hierin blijft de brood niet plakken)

Bereiding:
Doe een klein beetje water bij gist en suiker en meng het heel goed. Daarna doe je zout en meel erbij en doe je tijdens het mengen steeds beetje water bij. Je hoeft het niet heel goed te Kneden nog.

Laat het dan 10 minuten rusten. Kneed het deeg dan met de hand heel goed of met kneedmachine tot je brooddeeg dik genoeg is. Het mag nog een Beetje plakkerig zijn. Hoe plakkerig het deeg hoe luchtiger jou brood. Maar laat het niet vloeibaar zijn want dan kun je geen brood vormen.

Laat het Een uur rijzen.

Na het rijzen deel je het deeg in 2 of 3 stukken. Ligt eraan hoe groot je je brood wilt. Je maakt voorzichtig een bol en rolt het in griesmeel. Daarna vorm je brood van 1 cm dik ongeveer. Leg het op doek en dek het af met een andere doek. Laat het weer een uurtje rijzen.

Je verwarmt de oven dan op 250 graden.   Je draait voorzichtig een brood op de bakplaat en maak je een gaatje in het midden. Bak het tot het goudbruin word. 


2 opmerkingen:

  1. Salam, macha Allaah je hebt geweldige recepten! Heb één vraagje.. Als je de gist eerst oplost met de suiker en water, moet je dat dan doen met warm water of koud water? Shokran!

    BeantwoordenVerwijderen