RECEPTEN

dinsdag 16 juli 2013

Börek met gehakt

.

Deze idee heb ik van fadouas receptme en islam super simpele en lekkere broodjes  die je met van alles kunt billen Benodigdheden:
3 eieren
300 ml olie
300 ml joghurt
Loempiavellen 
Halve pakje bakpoeder

Eieren, olie, yoghurt en bakpoeder goed mixen. 
Je doet dan een vel in het beslag. Je drukt beetje met je vingers het beslag uit de vel. Aan het begin van de vel doe je wat vulling en rol je het op. Draai ze dan in slakvorm en leg ze op bakplaat (met bakpapier). Je kunt als je wilt ook nog wat sesamzaadjes erover strooien.

Bak ze in de oven op 200 graden tot ze goudbruin uitzien.


Recept Vulling:
Ik heb twee verschillende vullingen. Gebruikt 

1 met lamsgehakt en andere met kipvulling. Je kan allerlei vullingen gebruiken hoeft niet perce gehakt te zijn.

Recept vulling lams / kipgehakt:
Gehakt (lam of kip)
Halve pot champignons
Halve gegrillde paprika in stukjes gesneden
Halve tomaat ontvelt en in kleine stukjes 
2 gesnipperde uien
1 tl paprika, 1 tl gember, halve tl ras el hanout, (bij kipgehakt 1 tl kipkruiden)
(Bij lamsgehakt 1 tl komijn)
1 tl gedroogde peterselie of fijn gesneden  koriander
Halve bouillon (kip/ kalf)
Zout en peper naar smaak

Bij kipvulling heb ik er ook nog mihoen bij gedaan

Fruit de ui voor een paar minuten, doe er dan champignons en paprika bij. Laat het  weer voor paar minuten bakken. Doe er het gehakt en kruiden bij en maak tijden het bakken alles los en meng alles goed. Laat de vulling wat afkoelen. 

Hier heb ik het nog een keer gemaakt met shoarma 


2 opmerkingen:

  1. Oekhti een foutje in die eerste zin, moet denk ik vullen staan...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Salaamoe alaikoem,

    Zou je misschien foto's kunnen plaatsen van het gerecht. Vooral het gedeelte met het vouwen.

    barakallahoe fiekie

    Wa alaikoem salaam

    BeantwoordenVerwijderen