RECEPTEN

zaterdag 22 juni 2013

Mhensha met kipgehakt en spinazie


Benodigdheden:
1 pak deeg voor börek (Kant en klaar bij Turkse winkels)
3 middelgrote uien gesnipperd
300 gr Kipgehakt 
1 tl paprikapoeder, gember
Half tl knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
1 kipbouillon
Halve pak gehakte spinazie (zonder room)

Bereiding:
Fruit de ui voor een paar minuten tot ze glazig zijn. Doe er dan gehakt en kruiden bij. Roer het heletijd om tot het bijna gaar is en alles los gekomen is. Daarna voeg je spinazie toe en bak je het voor 5 minuten. 

Deeg maak je open en snijd je het door de helft. Doe de rechte kant naar jou toe en besmeer het deeg helemaal met gesmolten boter. Helemaal aan het begin leg je vulling en rol je het voorzichtig strak op. Leg het in een ronde bakvorm en begin aan de buitenkant. 


De volgende begin je aan het eind van de rol en zo werk je naar binnen.  Ik heb zon taartring die groter en kleiner word. Helemaal aan het einde toen in het midden leeg was, ben ik in het midden begonnen en alles strak gemaakt op het eind heb ik de ring wat strakker gemaakt. Zo past het altijd ;)

Besmeer de bovenkant goed met boter en bak het in de oven goudbruin op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten