RECEPTEN

zondag 2 juni 2013

Cupcakes met mascarponetopping


Benodigdheden:
Glas driekwart gevuld met olie
Glas driekwart gevuld met suiker
3 eieren
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
2 glazen meel
1 glas melk
Chocolade hagelslag 


Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden.

Olie, melk, suiker en vanillesuiker samen mixen voor een paar minuten. Je doet er dan de eieren bij en mix je weer voor een paar minuten. Je doet er meel en bakpoeder bij en mix het nog een x voor paar minuten tot je een glad beslag krijgt. Dan doe je er hagelslag bij. Dit roer je even door het beslag. Je beboterd de muffinvorm of je doet er van die papierenbakvormpjes in de muffinvorm. Je vult de muffinvorm 3 kwart met het beslag.

Ik heb niet precies bijgehouden hoe lang het in de oven zat te bakken, ik denk rond 30 minuten. Het verschilt per oven. Je prikt er met een sateprikkertje door de muffin om te kijken of het gaar is. Zijn de muffins gaar dan doe je de oven uit en laat je de muffins in de oven voor ongeveer een kwartier en dan kun je de muffins uit de oven halen.

Laat ze afkoelen.
Mix voor 4 minuten ongeveer op de hoogste stand met een garde mascarpone met 1 el poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker. 

Daarna mix je in een andere kom slagroom met slagroomversteviger en 1 el poedersuiker tot je dikke room krijgt.  (hoeveelheid suiker ligt eraan hoe zoet je de topping wilt) 

Je doet de mascarpone bij de slagroom en meng je het voorzichtig. Laat het goed afkoelen in de koelkast tot je het nodig hebt om de cupcakes te versieren.

Hier heb ik topping erop gesmeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten