RECEPTEN

zondag 26 mei 2013

Gebraden kip

Benodigdheden kip:
1 kip (schoongemaakt)
1 tl knoflookkruiden
1 tl kipkruiden
1 tl paprikakruiden
1 tl gember
Half tl peper
1 tl zonnebloemenolie
1 tl gedroogde peterselie
Zout

Marineer hiermee de kip en laat het voor een paar uur in de koelkast staan.

Benodigdheden voor het koken van de kip:
1 tl gember
Kwart tl kaneel 
1 tl paprikapoeder
Zout
1 kipbouillon
2 uien
Scheutje zonnebloemolie
Paar gekookte eieren
Friet 
Pitloze olijven

Bereiding:
Snipper de ui en doe het in een ruime pan met olie en kip. Draai de kip steeds om tijdens het bakken. Doe er de kruiden, Bouillon en water bij tot de kip voor de helft vol staat. Kook de kip voor een half uur. 

Meng 1 el kipkruiden met saus uit de pan. Haal de kip uit de pan en smeer het met de kipkruidenmengsel. Bak de kip op 200 graden. Tijdens het braden smeer je steeds boter over de kip of saus  uit de pan, zodat de kip niet droog word. 

Haal wat saus waar je kip in hebt gekookt uit de pan en kook daar de olijven in voor een paar minuten.

Als de kip er goudbruin uit ziet is het klaar. Leg de kip in een bord en doe er de saus met olijven bij de kip. Versier het met gekookte eieren en friet. Je kan er ook gebakken amandelen erbij doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten