RECEPTEN

zondag 6 januari 2013

Zalm uit oven (dorado kan ook)


Benodigdheden:
1 zalm /dorado 
1 el provinciaalse kruiden
1 tl paprikakruiden
1 tl gember
1 tl komijn
Peper en zout naar smaak
1 tl gedroogde peterselie
Aardappelschijfjes
1 uischijfjes
4 el olijfolie
Olijven
1 tomaat in schijfjes
1 visbouillon

Bereiding:
Maak de zalm schoon en haal de vinnen eraf. Doe alle kruiden en de olijfolie in de ovenschaal en meng het. Doe de zalm in de ovenschaal en marineer de zalm met de kruiden. De overige kruidenmengsel meng je met de aardappels en uiringen. Doe dan de aardappels en ui bij d'r vis en de olijven. Doe daarna de tomatenschijven erover en strooi er was peterselie over. Doe de visbouillon met ongeveer 100 ml heet water mengen en doe het ook bij de vis.

Bedek dan de schaal met aluminium folie en bak het in voorverwarmde oven op 200 graden. Na ongeveer 45 minuten haal en de folie eraf en laat je het in de oven tot het gaar is.

Je kunt de vis ook van te voren marineren. Als je de vis van te voren marineert zet het dan afgedekt in de koelkast.

1 opmerking:

  1. Het water loopt me in de mond, wat ziet dat er lekker uit zeg,kan er vast ook een miniportie voor 1 van maken in mijn kleine oventje

    BeantwoordenVerwijderen