RECEPTEN

donderdag 24 januari 2013

Sfenj / Marokkaanse donuts





Deze Marokkaanse sfenj is knapperig van buiten en luchig van binnen.

Benodigdheden:

ongeveer 600 gr meel
1 zakje gist

1 bakpoeder
1,5 marokkaanse soepkom water
1 el zout
1 el suiker
olie om in te bakken


Bereiding:
Suiker, gist en bakpoeder in een grote tijl doen en dan 1 kom water toevoegen en goed mengen.

Daarna doe je er een beetje voor beetje meel bij en meng je het met een garde tot je het niet meer kan mengen met een garde ga daarna verder met je handen (of doe alles in een deegmachine) kneed alles tot een zacht plakkerig beslag. Het beslag mag niet te dik zijn maar ook niet waterig.




Laat het dan rijzen tot het dubbele is geworden. 

Je doet olie in de pan en je zet het vuur op z'n hoogst. Je maakt dan je handen nat met olie, zodat het deeg niet in je handen gaat plakken. Je neem steeds een stukje deeg in je handen en maak je er snel een bolletje van en maak je een gaatje in het midden en rek je het een beetje uit. daarna leg je het in hete olie. Bak het tot de onderkant bruin is geworden, daarna draai je het om. Als je het eerder omdraait dan stopt het met rijzen. 






19 opmerkingen:

  1. Er staat 1,5 zakje gist.. Welke gist gebruik jij naast de bakpoeder als ik vragen mag? Heb je er evt n foto van voor ons? Shokran! Ziet er smakelijk uit, tbarkallah 3lik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1,5 zakje instant gist droge gist. Er zit in een zakje 7 gram je hebt dus ongeveer 11 gram nodig
      http://www.google.nl/search?hl=nl&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=12&xhr=t&q=instant+gist&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41524429,d.Yms&biw=665&bih=596&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=josBUc7yAs7HswaIlYHoAw


      Op deze site zie je wat instant gist is :)

      Verwijderen
  2. Handig. Dat ga ik is proberen in sha Allaah.

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan je in milliliters zeggen hoeveel water precies? ik heb geen marokaanse soepkom namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je misschien nog erbij vermelden wanneer de 1 el zout erin moet en wat voor suiker je gebruikt? Bedankt alvast

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag oumyouness in de tekst staat geen 1.5 zakje gist, maar 1 zakje. Wat is nu juist. Alvast bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe het allebei haha. Maar 1 zakje gist is genoeg voor halve kilo meel xx

      Verwijderen
  6. kun je dat uileggen in eetlepels aub

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ^1 zakje gist is 1 volle eetlepel korrelgist xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bedankt voor het delen van het recept, ik wil dit heel graag gaan uitproberen. Maar moet het water dan lauw?? Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ze waren heerlijk deze komt echt dichtbij de echte lekker sfenj net als die van marokko

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kan ik hét ook allemaal tegelijk met een mixer doen? Het lijkt een beetje op oliebollen deeg toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja dat klopt het lijkt een beetje op oliebollendeeg. ik doe het altijd op deze manier ik heb het nog nooit allemaal in een x in de mixer gedaan :)

      Verwijderen
  11. Salaam OumYounes,
    Bedankt voor je heerlijke recept!
    Hoe lang moet het ongeveer rijzen? Eén uurtje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik laat het ongeveer 20 minuten op een warme plek rijzen. Succes ☺️

      Verwijderen