RECEPTEN

donderdag 9 augustus 2012

Vis mhansha / hapjes


Benodigdheden:
handje vol garnaaltjes
2 visfilets (maakt niet uit welke)
5 bosuitjes
handje vol gekookte vermicelli
paar takjes koriander
1 tl paprikapoeder, komijn, gember
mespuntje peper
zout naar smaak
half visbouillon
2 pakken bladerdeeg 

oregano

Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in de koekepan en fruit daarin de fijn gesneden bosui voor een paar minuten. 

Voeg dan stukjes visfilet, garnaaltjes, kruiden, bouillon en koriander toe. Meng het geheel goed en laat het voor ongeveer 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Zeef de vermicelli en voeg het ook bij de vismengsel. Laat het samen nog een paar minuten pruttelen, zodat het een beetje vocht van de vis opneemt. Omdat de vis gevroren, was liet het veel vocht los.

In Duitsland heb je van die lange plakken bladerdeeg waar 6 stuks in zitten. Is het 

zelfde bladerdeeg als in Nederland alleen voor de helft kleiner. Doe 2 bladerdeeg aan elkaar en rol met een deegroller aan elkaar vast. Je rolt de plakken bladerdeeg wat uit zodat de plakken bladerdeeg dunner worden. Leg er wat vulling op aan het begin van de bladerdeeg.

Je vouwt dan een stukje bladerdeeg over de vullingen rol en het zo op tot het einde. 

De uiteinde doe je aan de onderkant van de bladerdeeg en de buitenkant doe je klein beetje dichtdrukken, zodat er geen vulling uit komt tijdens het bakken.

De uiteinde druk je een klein beetje aan de onderkant en druk je het rondje een beetje plat. Leg het op een bakplaat tot je alle bladerdeeg afgewerkt hebt. Smeer er dan wat geklutst ei erboven op en strooi wat oregano erover. Bak ze in de oven op 220 graden tot ze goudbruin uitzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten