RECEPTEN

vrijdag 8 juni 2012

Visovenschotel


Benodigdheden:
4 scholvisfilets
Inktvisringen of reuzengarnalen
Paar takjes fijn gesneden koriander 
2 gegrilde rode paprika's (in reepjes snijden)
4 aardappels (in schijven snijden)
2 uien (in ringen)
4 bosuitjes (fijn gesneden)
1 eetlepel ras el hanout
1 eetlepel gember
1 eetlepel komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
Zout naar smaak
2 a 3 eetlepels zonnebloemolie
2 tomaten (in schijfjes)

Bereiding:
Doe in een grote kom alle kruiden, olie, koriander en bosui. Meng het dan heel goed en marineer de vis hiermee. Je legt in de schaal schijfjes aardappels en daar leg je de gemarineerde vis op. Daar bovenop doe je de paprika, inktvis, tomaten en uien. Daarna doe je ongeveer 100 mililiter water in de kom waar je de kruiden in hebt gedaan. Je mengt het heel goed en dan ga je met een lepel daarbovenop verdelen. Bedek de schaal dan met aluminiumfolie en doe het in voorverwarmde oven op 220 graden. na ongeveer een 45 minuten haal je de aluminiumfolie eraf en laat je het nog een half uurtje in de oven.

Ik maak deze schotel ook wel eens met dorado. Na het schoonmaken van de vis ga je de vis marineren en verder doe je alles wat hierboven beschreven staat.

Hier heb ik het met dorado gemaakt 


3 opmerkingen: