RECEPTEN

maandag 30 mei 2011

Kaneel broodjes




Deze broodjes zijn heel zacht. Ik had eerst te weinig suiker gebruikt, maar ik heb nu in het recept de hoeveelheid veranderd :)

Deeg:
25 gr verse gist
60 gr gesmolten roomboter
200 ml melk (kan iets meer zijn)
200 gr suiker
1 mespuntje zout
500 gr meel

Bereiding:
Doe alles in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is doe je er nog iets meer melk bij en is het te plakkerig dan doe je er wat meel bij. 

Bedek de kom met een theedoek en zet het op een warme plaats voor ongeveer een half uurtje (tot het deeg verdubbeld is). Je strooit op de werkplaats nog wat meel en kneed je het deeg nog een keer voor een minuut of 5 en dan rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 20 x 30 cm. 

Vulling: 
50 gr boter
2 el gemalen kaneel
100 gr suiker

Meng alles en smeer het op de rechthoek. Rol het dan voorzichtig op. Het kan zijn dat de vulling een beetje eraf gaat, dat is niet erg. Je neemt een scherpe mes en snij je stukken uit van ongeveer 2 cm 
breed. Je dept de bovenkant voorzicht in de vulling wat over is en leg je het op de bakplaat. Zo werk je alles af en laat je het nog een half uurtje rijzen.

Voor te bestrijken:
1 geklutst eitje
suiker

Besmeer de broodjes met ei en strooi er een beetje suiker over. Verwarm de oven dan op 250 graden en bak de broodjes ongeveer een kwartiertje. 

3 opmerkingen: