RECEPTEN

woensdag 25 mei 2011

Gehaktballen met tomatensaus



Benodigdheden:
halve paprika (in kleine blokjes gesneden)
1 gesnipperd ui
kwart tl zwarte peper
half tl paprikapoeder, gember, komijn, knoflookkruiden
zout naar smaak
beetje sambal als je van pittig houd
1 blik tomaten (of 4 verse tomaten) in hele kleine stukjes gesneden
scheutje olijfolie
Pitloze groene olijven

Benodigdheden gehakt:
500 gr
kwart tl zwarte peper
half tl paprikapoeder, gember, komijn, knoflookkruiden
tl vleeskruiden
1 el zonnebloemolie
zout
paar takjes fijn gesneden koriander
(Je mengt dit allemaal goed samen en maak er dan kleine balletjes van)

Bereiding:
Je doet een scheutje olijfolie in de pan en fruit daarin de paprika en de ui voor ongeveer 10 minuten tot het zacht is geworden.

Doe daarna de tomaten (sambal) en de kruiden in de pan. Laat het voor een minuut of 5 pruttelen. Je voegt het gehakt toe en doe de deksel op de pan en laat het gehakt op middelmatig vuur gaar worden. Als het gehakt bijna gaar is doe je er de olijven bij en laat je het nog even koken tot het gehakt gaar is.

7 opmerkingen: