RECEPTEN

zondag 13 februari 2011

Champignonsoep


Benodigdheden:
400 gr champignons (in schijfjes gesneden)
half tl peper
zout naar smaak
1 tl droge Peterselie
1 kippenbouillonblokje (of groente bouillon)
1,5 liter water
7 el bloem
3 el room (kookroom, cremefreche) 
1 gesnippert uitje
70 gr boter

Bereiding:
Doe de boter in de pan, als het gesmolten is fruit je de ui tot het glazig wordt. doe er de champignons erbij en bak dan de champignons voor ongeveer 5 minuten. Doe dan 1,5 liter warm water, 1 bouillon, zout, peper en peterselie bij. Laat het ongeveer een kwartiertje koken. 


Maak een papje door meel met water te mengen. Giet het in de pan en laat het nog voor een kwartiertje koken. Doe daarna de creme fraiche/ kookroom erbij en laat het nog eventjes verder koken. Als je wilt kun je het pureren met een staafmixer voor een nog romiger soepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten