RECEPTEN

zaterdag 11 december 2010

Tajine met kalfsvlees en groente


Benodigdheden:
kalfsvlees
4/5 aardappels
1 ui
scheut olijfolie
zout & peper naar smaak
1tl komijn, gember, kurkuma, paprikapoeder
1 safraan
paar takjes koriander
1 tomaat
1 paprika, okra groente (en andere groentes die je lekker vind)

Bereiding:
Doe olijfolie in de tagine en doe daar de vlees in. Strooi er wat zout over, zodat het niet blijft plakken.
Bak het voor 5 minuten ongeveer.

 Daarna doe je de kruiden, koriander, ui en stukjes tomaat in. Meng alles heel goed en laat het heel even aanbakken.

 Doe er water in. Het vlees moet er een klein stukje boven uit steken, zoals je het op de  foto kunt zien.

 Leg de deksel op de tagine en laat het een kwartiertje koken.

 Doe er dan alle groentes eroverheen. Leg de deksel weer terug op de tagine. Laat het koken tot de groentes gaar zijn. Dat duurt ongeveer een half uur.

Het is lekker met een frisse salade erbij en warm Marokkaans brood.

3 opmerkingen: